Orglet

Orglet er bygget i 1966 af Troels Krohn, Hillerød med 21 stemmer fordelt på hovedværk, brystværk og pedal.
I 1991 fik orglet en gennemgribende ombygning af P. Bruhn & Søn, Årslev pr. Rødekro.

Maj 2017 påbegyndes så den helt store renovering og ombygning af kirkens orgel. Den 1. maj pakkes orglet ned i et utal af kasser og køres til Åbenrå - til Marcussen & Søn orgelbygger, som skal forestå renoveringen.

Hjemmeside: marcussen-son.dk

Det nye orgel forventes færdigt til Palmesøndag den 25. marts og vi fejrer det med en festgudstjeneste kl. 10 efterfulgt af et traktement og en orgelkoncert.

Arbejdsuge 5

Den 5. arbejdsuge den 5. til 9. februar.

Følge det store arbejde med piberne. Nu er stjernen også sat på instrumentet.

Arbejdsuge 4

Den 4. arbejdsuge den 29. januar til 2. februar.

Arbejdet skrider stadig fremad, mange detaljer skal på plads i instrumentet.  I denne arbejdsuge kom alle piberne, det bliver spændende at se hvordan orglet tager sig ud når de kommer på.

Arbejdsuge 3

Den 3. arbejdsuge den 22. til 26. januar er godt i gang.

Der er så vildt mange deltaljer ved orgel. Når man sidder i kirkerummet og lytter til orgelmusikken tænker man slet ikke på hvor fint et håndværk der er bag organistens hænder.

Prøv og læg mærke til de mange så deltaljer i billederne.

Arbejdsuge 2

Den 2. arbejdsuge den 15. til 19. januar er slut - nu kan man tydeligt se, hvordan det kommer til at se ud med det stykke af orglet som sidder ud i kirkerummet, rygpositivet.

Orglets spillebord rykkes ind mod selve instrumentet og skaber plads til at korets dirigent, Lone Gislinge, kan lede koret på en ideel plads midtfor, mellem rygpositivet og orgelbænken.

Om søndagen den 21. januar var der Nytårskoncert i kirkerummet med over 200 deltagere - det kunne kun lade sige gøre fordi "orgel folkene" havde ryddet utroligt fint op. Tak for det :)

Arbejdsuge 1

Arbejdet skrider hurtigt frem.

Den 1. arbejdsuge 8. til 12. januar - alt materiel er på plads - arbejdet kan begynde og der sker virkelig meget.

Gudstjenesten om søndagen den 14. januar holdes i kirkerummet, i halvdelen af kirken er der stole og anden halvdel er fyldt med byggemateriel.

Ankomst til Esbjerg

Orglet ankommer til Treenighedskirken mandag den 8. januar 2018

På besøg hos Marcussen & Søn

Udflugt til Åbenrå den 8. december 2017 for at bese renoveringen af orglet.