Bryllup og kirkelig velsignelse

Når I to vælger at blive gift i kirken, er det både en vielse og en velsignelse af jer. Et kirkebryllup er juridisk gyldigt på samme måde som en vielse på rådhuset. Men et kirkebryllup handler også om tro, håb og kærlighed i et kristent perspektiv.

Er I allerede blevet viet på rådhuset, kan I få en kirkelig velsignelse, der minder meget om en kirkelig vielse.

Når I har fundet ud af, at I vil giftes, er der en række praktiske ting, I skal have styr på:

Lav en aftale: I skal ringe eller skrive til kirkekontoret og aftale en dato for brylluppet. I den forbindelse skal der også aftales et tidspunkt for en samtale.

Skaf en prøvelsesattest: I skal have en prøvelsesattest fra kommunen. Prøvelsesattesten kan I ansøge om ved at lave en ægteskabserklæring på www.borger.dk under Familie og børn->Ægteskab og parforhold->Ansøg om vielse og ægteskabserklæring. Her er der nærmere vejledning. Prøvelsesattesten må dog kun være 4 mdr. gammel på selve vielsesdatoen.

Vælg vidner: Da vielsen har juridisk gyldighed, skal der være to vidner til stede. Vi skal bruge vidnernes fulde navne og adresser på skrift gerne på e-mail til kordegn@treenighedskirken.dk

Ønsker I en navneændringen i forbindelse med vielsen og skal den gælde fra jeres bryllupsdag, skal I i god tid og senest 15 dage før vielsen ansøge på www.borger.dk under Familie og børn->Ægteskab og parforhold->Når I vil giftes->Navneændring på bryllupsdagen. Har I børn, som I ønsker navneændring for ved samme lejlighed, skal I ansøge for dem samme sted.

Navneændringen er gratis, hvis I ønsker fælles efternavn/mellemnavn og kan ansøges op til 3 mdr. efter vielsen, hvorefter den koster 500 kr. (2019) ligesom andre navneændringer.

For at blive viet i Treenighedskirken skal man bo i sognet eller på anden måde være knyttet til kirken.
 
Du kan finde mere generelle informationer på www.folkekirken.dk