Fællessang for alle - hver for sig

Vi markerer 75-året for Danmarks befrielse den 4. maj med en ønskekoncert, hvor alle kan være med. Vi kalder det "Fællessang for alle - hver for sig".

Organist Lasse Toft Eriksen leverer musikken sammen med Søren Storm på violin og kirkens sanger Jacob Harsbo. Derudover bliver udsendelsen krydret med små historiske indslag med bl.a. Jørgen Dieckmann Rasmussen. Charlotte Thea Gade binder programmet sammen og teknikken står Lasse Ilskov for.

Vi varmer op

med små videosekvenser med fortællinger fra 2. verdenskrig og dens betydning for Esbjerg.

Modstandsgruppen Skovkanten 1

Jørgen Dieckmann Rasmussen fortæller her historien om modstandsgruppen Skovkanten 1.

Bunkers i Esbjerg

Jørgen Dieckmann Rasmussen fortæller historien om de mange bunkers i Esbjerg.

Pastor Poul Hans Bentzen

Jørgen Dieckmann Rasmussen fortæller her om pastor ved Zions kirke Poul Hans Bentzen.

Poul Mackeprang Nielsen blev henrettet i Ryvangen 17. marts 1945.
Den 31. marts 1946 blev der på Gormsgade kirkegård nedsat en mindeplade.

De 3 vej i Jerne

De tre veje i Jerne opkaldt efter 3 esbjergensere, der alle betalte den højeste pris, nemlig livet, i slutningen af krigen.

Læs hele Peter Hundebølls beretning her >>

Poul Mackeprang Nielsen blev henrettet i Ryvangen 17. marts 1945.
Hør hans historie her.